.
Aster Nzeyimana
dinsdag 25 januari 2022

Aster Nzeyimana: ‘Ze noemden me vuile mauve zak’

Hij krijgt vaak negatieve berichten op sociale media

Aster Nzeyimana mag sinds kort ‘Extra Time’ presenteren. Net zoals zijn jeugdidool Frank Raes dat heeft gedaan. Hij koestert een grote bewondering voor de man en hoopt dat hij zijn taak net zo goed mag doen als Frank.

Dat hij ‘Extra-Time’ mag presenteren is een echte droomjob voor Aster. Al krijgt hij ook vaak kritiek te slikken. “Voetbalsupporters zijn gepassioneerd. En ze pakken niet alleen analisten aan. Als ik commentaar leven bij Anderlecht tegen Club Brugge, krijg ik gegarandeerd vijf berichten van mensen die vinden dat ik een onnozele Brugge-supporter ben. Tegelijk krijg ik vijf berichten van mensen die zeggen: ‘Gij vuile mauve zak’”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Aster lacht eens goed met die commentaren en durft ze wel al eens op zijn sociale media te gooien. “Ik heb ze op sociale media gezet met de boodschap: ‘Make up your mind, boys, ben ik nie een mauwe of een blauw-zwarte zak?’ Als commentator moet je benoemen wat je ziet. Wanneer ik Anderlecht of Club Brugge een mindere match zie spelen, zien sommige supporters dat als een aanval op hun club. Terwijl dat niks met een gebrek aan neutraliteit te maken heeft.”

Bio van Aster Nzeyimana

Meer Over:

Aster Nzeyimana