.
Aster Nzeyimana
dinsdag 1 februari 2022

Aster Nzeyimana: ‘Waarom zou ik geen oorbel mogen dragen?’

"De stijl van presenteren is veranderd"

Heel wat mensen zullen presentator Aster Nzeyimana een opvallende figuur vinden op televisie. Hij is er niet om verlegen om een oorbel te dragen op televisie of schoenen met een hak. Aster trekt nergens een grens en ziet weinig problemen in zijn stijl/

“Op televisie ben ik low profile, daar met het niet opvallen”, zegt hij in Het Nieuwsblad. Jan Becaus zei wel eens ‘op tv ben je geur-, kleur- en smaakloos’. “Becaus was een fantastisch nieuwsanker, maar ik denk dat de stijl van presenteren veranderd is. Dat is ook logisch. Het zou raar zijn als ik ‘Het Journaal’ op een archaïsche manier zou brengen. Ik denk dat het meer dan ooit belangrijk is om in die korte tijd die je krijgt, verbinding te maken met de kijker.”

Aster krijgt nog af en toe een mail van een boze kijker die zich afvraagt wat er met de sportredactie van de VRT is gebeurd. “Ik heb dan altijd mijn antwoord klaar. ‘De sportredactie van de VRT is geëvolueerd. Daarom vind ik ook dat ik iets mag uitstralen, zonder kostuums met opzichtige bloemen te dragen. Een oorbel moet kunnen. Goedele Wachters en Annelies Van Herck dragen die ook. En ik zou dat niet mogen omdat ik een jongen ben? Dat is dikke zever.”

Bio van Aster Nzeyimana

Meer Over:

Aster Nzeyimana