.
Aster Nzeyimana
maandag 18 juli 2022

Aster Nzeyimana is 3 weken van huis: “We zijn dat al gewoon”

Het gebeurt wel vaker

Deze zomer kunnen we genieten van een flinke dosis wielrennen, maar ook van een flinke portie vrouwenvoetbal. Het EK voetbal vindt dit jaar plaats in Engeland en Aster Nzeyimana is deze zomer uw reporter ter plaatse.

“Ik ben heel blij dat ik ter plekke mag gaan, want met de besparingen bij de VRT was dat geen evidentie. Maar het was een heel fout signaal geweest als we enkel zouden investeren in de verslaggeving over de Rode Duivels en niet in de Red Flames”, zegt Aster in Story.

Ter plaatse mogen gaan om commentaar te geven, het is een droom die uitkomt voor de jonge commentator. Hij krijgt deze zomer het gezelschap van Imke Courtois, die zelf jaren bij de Red Flames heeft gespeeld.

Aster zal daarvoor 3 weken lang van huis zijn, en moet daardoor zijn partner Lize Feryn toch wel eventjes missen.

“Maar Lize is soms ook weg voor projecten, dus we zijn dat wel gewoon. Maar dat wil niet zeggen dat we elkaar niet gaan missen. Ze gaat speciaal het vrouwenvoetbal volgen, ook al interesseert het haar niet. Maar ik vind dat niet erg. Ik heb zelf nog veel andere interesses zoals mode. Ik wil niet thuiskomen en weer over het voetbal praten.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Aster Nzeyimana

Meer Over:

Aster Nzeyimana