.
Aster Nzeyimana
dinsdag 5 maart 2024

Aster Nzeyimana: “Dat was geheel volgens de verwachtingen”

Hij is daar niet veel mee bezig

VRT wilde zich graag concentreren op de grote shiny floorshows, maar hun eerste poging was geen groot succes. ‘The Greatest Dancer’ trok niet meteen de hoogste kijkcijfers, al vindt presentator Aster Nzeyimana niet dat ze het slecht hebben gedaan.

“We hadden 7 à 800.000 kijkers op zaterdagavond, wat geheel volgens de verwachtingen was. Alleen kan je je afvragen of zo'n duur programma op z'n plaats is bij de VRT. Maar dat is een ander verhaal. Kijkcijfers zijn belangrijk in de tv-wereld, maar ik heb de luxe om daar niet veel mee bezig te zijn. Niemand keek naar The Greatest Dancer, of nu naar The Voice, alleen voor mij. Dat geldt ook voor mijn voetbalcommentaar. Dat is een comfortabele positie”, zegt hij in Story.

Met ‘The Voice’ is Aster natuurlijk terechtgekomen bij een gevestigde waarde op televisie. Die kijkcijfers blijven altijd heel erg hoog en het programma laat ons keer op keer nieuw talent ontdekken.

“Ongeveer een jaar geleden was ik met Lize aan het wandelen in een park in Nederland. We hadden over leven en carrière en opeens vroeg ze: 'Zou je ooit de VRT verlaten?' Ik kon me dat moeilijk voorstellen, maar ze vroeg: 'Voor welk programma zou je die stap toch zetten?' Mijn antwoord was duidelijk: 'Als ze me vragen om The Voice te presenteren, zou ik hard twijfelen.' En kijk: enkele maanden later kreeg ik letterlijk die vraag. Dat was recht op mijn zwakke plek. En ze boden me nog veel meer, waardoor ik het aanbod niet kon afslaan.”