.
News Image

Arnout Hauben opnieuw in rouw

Arnout Hauben neemt afscheid van een held.


Nadat Arnout Hauben nog geen drie weken geleden afscheid moest nemen van oud-strijder Joe Arents, krijgt de programmamaker nog een zware klap te verwerken. De allerlaatste bevrijder van de Tweede Wereldoorlog uit zijn programma is niet meer. “Colin Brown was de laatste bevrijder die nog kon getuigen over de vreselijke gevechten in en rond Geel tijdens de Tweede Wereldoorlog”, schrijft Arnout Hauben op Instagram.



“Colin was een jonge Canadese officier van amper twintig jaar oud toen hij vrijwillig in dienst ging bij het Britse leger. Wat bezielt een jonge gast om aan de andere kant van de wereld zijn leven te gaan riskeren? “Ik had nog nooit een Duitser ontmoet, ik had geen enkele reden om kwaad te zijn op die mannen, al heb ik er uiteindelijk geen spijt van. We deden het toch vooral om de mensen hier hun vrijheid terug te geven”, reageert Arnout Hauben.



Colin Brown was nog maar net 96 geworden en was één van de Canadese officieren die aan het Britse leger werd uitgeleend. “Ik herinner me Collin als een charismatische man met een fijn gevoel voor humor. Stilletjes is hij vertrokken. Ondertussen zijn onze bevrijders bijna allemaal weer verenigd, aan de andere kant van het leven. Rust zacht Colin”, besluit Arnout Hauben op Instagram.


Bio van Arnout Hauben

Meer Over:

Arnout Hauben