.
Arnout Hauben en Louis
dinsdag 20 juli 2021

Arnout Hauben in rouw: ‘Louis Boeckmans is overleden’

Deze held is niet meer....

Vorig jaar maakte Arnout Hauben het programma ‘Ten Oorlog’ voor Eén, een driedelige serie waarin Arnhout 75 jaar bevrijding herdacht. Eén van de bevrijders in het programma was Louis Boeckmans. Helaas is Louis er niet meer.
“Ik herinner me Louis als een fiere, lieve en gastvrije man. Tijdens de Tweede Wereldoorlog sluit Louis zich aan bij het verzet. Hij is dan 19 jaar. Wanneer hij verlinkt wordt, komt hij in moeilijk vaarwater terecht. Hij overleeft het fort van Breendonk en de concentratiekampen van Blankenburg en Buchenwald. Op het einde van de oorlog weegt hij amper 38 kg. Al die tijd houden de gedachte en het verlangen naar zijn lief Germaine hem op de been. Het heeft jaren geduurd vooraleer Louis kon praten over de mishandelingen, de honger, het slavenwerk en de dodenmarsen die hij meemaakte”, reageert Arnout Hauben.

“Pieter Serrien schreef Louis’ verhaal neer in een bloedstollend boek. In het programma ‘De Bevrijding van Vlaanderen’ leidde Louis me rond in het fort van Breendonk. Ik zal die middag nooit vergeten en ik ben blij dat we Louis’ verhaal hebben kunnen optekenen. Het mag nooit vergeten worden. Louis was niet enkel de laatste getuige van Breendonk. Hij was ook een familieman, omgeven door lieve kinderen en kleinkinderen aan wie ik veel sterkte wens”, besluit Arnout op Instagram.

Bio van Arnout Hauben

Meer Over:

Arnout Hauben