.
Arnout Hauben
vrijdag 16 februari 2024

Arnout Hauben: “Ik stond niet altijd in de solden”

Opnieuw een samenwerking

Niet alleen Tom Waes trekt naar Nederland om programma’s te maken, ook Arnout Hauben lijkt de weg naar onze buren opnieuw te hebben gevonden. Zijn programma’s halen al jaren miljoenen kijkers in Nederland en dus zal de VPRO zijn tweede seizoen van ‘Dwars Door De Lage Landen’ gaan financieren.

Opnieuw een samenwerking dus tussen VRT en NPO. Maar Arnout moet nog niet gaan hopen op een zelfde contract als dat van Tom Waes. Daarvoor heeft Tom toch nog altijd een streepje voor.

De NPO kocht de programma’s van Hauben altijd tegen een zacht prijsje, maar Arnout zijn programma’s zijn niet altijd zo goedkoop geweest.

“Het is niet zo dat ik altijd in de solden stond, maar omdat de Nederlanders nu investeren, krijgen ze een seizoen dat meer op hun lijf is geschreven. Een voorbeeld? Vijf van de acht afleveringen spelen zich dit keer af in Nederland en we beginnen de voettocht dit keer in Friesland in plaats van in België zoals de vorige keer. Bovendien zijn we al in april te zien op NPO 2, terwijl het seizoen pas in het najaar te zien zal zijn op VRT1”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Bio van Arnout Hauben

Meer Over:

Arnout Hauben