.
Arnout Hauben
zondag 28 augustus 2022

Arnout Hauben genomineerd voor prestigieuze Nederlandse prijs

Dat gebeurt niet vaak

Arnout Hauben, Philippe Niclaes en Ruben Callens mogen bijzonder trots zijn op zichzelf. Met hun programma ‘Dwars door de lage landen’ zijn ze genomineerd voor de meest prestigieuze Nederlandse tv-prijs. Eerder wisten ze al dat ze op het lijstje stonden van de preselectie, maar nu is het helemaal officieel.

“Het gebeurt niet vaak dat Vlaamse programma’s worden genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Al was dit wel een coproductie tussen VRT en VPRO. Een vereiste, want enkel Nederlandse producties komen in aanmerking. Maar dan nog; als je alle lijstjes van genomineerden sinds 1964 onder de loep neemt, kom je ook bij presentatoren of acteurs niet veel Vlaamse namen tegen”, zegt een Nederlandse tv-kenner in Tv Familie.

“Het programma is eigenlijk eerder een nicheprogramma. Het wordt uitgezonden door één van de kleinere omroepen en trekt vooral een iets ouder publiek. Maar het is fantastisch gemaakt. Het is zo’n programma waarbij je, als je er toevallig langs zapt, blijft kijken. Dat bewijst de kracht. Mocht Arnout dat winnen, dan zou dat verdiend zijn.”

Het programma kent stevige concurrentie, want ook de Meilandjes maken weer kans. Net zoals ‘The Masked Singer’, ‘Heel Holland Bakt’ en de Nederlandse versie van ‘Down The Road’.

Men schat de kansen klein in van het programma dat het de prijs zal winnen. Maar dat neemt niet weg dat genomineerd zijn ook al een hele eer is. ‘Het bewijst dat Nederland uitkijkt naar nieuwe programma’s van Arnout”, schrijft Tv Familie

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Arnout Hauben

Meer Over:

Arnout Hauben