.
Arnout Hauben
vrijdag 18 maart 2022

Arnout Hauben dwars door de lage landen

Op avontuurlijke voettocht door de geschiedenis van België en Nederland.

Arnout Hauben vertrekt met Dwars door de Lage Landen op een nieuw wandelavontuur door België én Nederland. Hij stapt van Oostende naar Pieterburen, in het uiterste noorden van Nederland, samen met zijn vrienden Philippe Niclaes (camera) en Ruben Callens (geluid/drone).

Langs Grote Routepaden stappen de vrienden door Vlaanderen, van Oostende tot Limburg. Eenmaal over de grens volgen ze het Pieterpad. Die iconische wandelroute leidt hen vanuit Maastricht door het voor velen nog onbekende oosten van Nederland naar Pieterburen.

Dwars door De Lage Landen is opgenomen in de zomer van 2021. Tijdens de 900 kilometer lange tocht spreekt Arnout in zijn gekende stijl, gepassioneerd door menselijke verhalen en geschiedenis, met de mensen die hij tegenkomt en gaat hij op zoek naar de verhalen die onze streken kleur hebben gegeven.

De soundtrack van het programma bestaat enkel uit muziek met wortels in de Lage Landen. De reeks wordt ook zo goed als simultaan uitgezonden in Vlaanderen en Nederland. Eén en VRT NU starten op maandag 21 maart, het Nederlandse NPO2 volgt een dag later, op 22 maart.

Dwars door de Lage Landen is vanaf maandag 21 maart om 20.40 uur te zien op Eén en via VRT NU.

Bio van Arnout Hauben

Meer Over:

Arnout Hauben