.
Arnout Hauben
zondag 28 april 2024

Arnout Hauben brengt Dwars door de lage landen 2 uit

Van Lauwersoog tot De Panne in 50 wandelingen

Na het grote succes van de eerste editie gaat Arnout Hauben opnieuw op pad dwars door zijn zo geliefde Lage Landen. In het boek van het gelijknamige programma op NPO 2 en VRT 1 gaat Anout Hauben samen met kompanen Ruben en Philippe op stap. Deze keer wandelt hij 1000 kilometer van Lauwersoog, in het uiterste noorden van Nederland, naar De Panne in West-Vlaanderen.

Tijdens deze tocht doorkruisen de drie vrienden het hart van Nederland langs het Diagonaalpad. Zo lopen ze het Friese Woudenpad, het Pionierspad en het Floris V-pad. In België vinden ze aansluiting op de GR-5A.
De trage wandelwegen leiden door prachtige natuurparken en komen langs historische steden. Onderweg spreekt Arnout in zijn bekende stijl met de mensen die hij tegenkomt en gaat hij op zoek naar verhalen die de Lage Landen kleur hebben gegeven.
Deze wandelgids wijst je de weg in 50 verrassende etappes in Nederland en België door polders en bossen, langs molens en meren, door kleine dorpen en grote steden. De handige wandelkaarten brengen je naar tal van bezienswaardigheden en verborgen parels.
Het nieuwe seizoen van Dwars door de Lage Landen bestaat uit acht afleveringen en zal in het najaar op VRT 1 worden uitgezonden.

Arnout Hauben (1976) werkte mee aan tv-programma’s als Man bijt hond en de alom bejubelde reeksen Ten oorlog, over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Maar bovenal is Arnout de televisiewandelaar van de Lage Landen. Weg naar Compostela, Dwars door België en Rond de Noordzee: het zijn maar enkele van de wandelprogramma’s die een miljoenenpubliek bereikten in België en Nederland.

Bio van Arnout Hauben

Meer Over:

Arnout Hauben