.
News Image

Arnout Hauben: “ik wou me deze keer zelf eens laten verrassen”

Dit is niet te vergelijken met mijn eerdere reeksen...


Arnout Hauben onthult in Story de andere aanpak die hij hanteerde voor “Dwars door België”. “Normaal gezien ga ik altijd op zoek naar de vergeten geschiedenis van een plek. Dat boeit me enorm. Maar nu wou ik me vooral zelf ook eens laten verrassen,” aldus Hauben. “Qua inhoudelijke voorbereiding en research was dit dus niet te vergelijken met mijn eerdere reeksen.”



En Arnout Hauben was echt verwonderd dat er zoveel schoonheid te ontdekken viel in eigen land. “Voor wie dat met eigen ogen wil zien: ik heb een wandelgids gemaakt die net als het programma Dwars door België heet. In 23 wandelingen ga je op ontdekking en zie je ons land zoals nooit tevoren.”



Ook de ontvangst van de mensen was altijd hartelijk. “Naar getuigenissen moest ik niet zoeken. De mensen met wie ik een praatje maak, stonden gewoon toevallig hun gazon af te rijden of hun voordeur te schilderen,” licht Hauben een tipje van de sluier op in Story.



Overal werd Arnout Hauben met open armen ontvangen. De opnames vonden plaats net na de eerste coronagolf en iedereen was het binnen zitten zo beu, dat ze maar wat graag buiten een babbeltje wilden doen, vertelt Hauben in Story.


Bio van Arnout Hauben

Meer Over:

Arnout Hauben