.
Arno Moens in Lisa
dinsdag 3 januari 2023

Arno Moens: “Hij vond dat geen idee”

Ze ontmoetten elkaar terug op de set

Tot enkele maanden geleden was Arno Moens nog te zien in ‘Lisa’ als Remco. Nu schittert hij elke zondagavond op het scherm als student Simon in ‘De Kotmadam’. Die opnames dateren al uit 2017 en 2020 en hebben zo dus nog enkele afleveringen met Arno te goed.

Arno is er altijd van overtuigd geweest dat hij acteur zou worden. Al was de weg ernaar toe niet meteen heel erg evident. Zo werd hem op het conservatorium vertelt dat hij toch beter iets anders zou doen.

“Ik vroeg aan een van mijn leerkrachten, Frank Focketyn, of ik mijn jaar over mocht doen. Maar hij vond dat geen goed idee. Daarna ben ik journalistiek gaan studeren. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Nog tijdens die studies kreeg ik in 2014 een eerste sprekende gastrol, in de tv-serie ‘In Vlaamse velden”, vertelt Arno in Story.

Nadien volgde ook nog een rol in Chaussée d’Amour, waar hij toevallig genoeg de zoon van niemand minder dan Frank Focketyn mocht spelen. Het weerzien was hartelijk en de klik was meteen merkbaar.

“De draaidagen bij de Kotmadam zijn natuurlijk al eventjes geleden. Maar ik herinner me dat ik de kostuums heel leuk vond. We moesten ons heel vaak verkleden in de gekste outfits. Dat vond ik altijd heel erg tof. Het was ook heel bijzonder om rond te lopen in die decors die ik nog herkende uit mijn jeugd.”