.
Anouck Luyten in Lisa
donderdag 4 april 2024

Anouck Luyten: “Ik heb gezien hoe zij de schokken moesten opvangen”

Ze is niet in hun voetsporen getreden

In ‘Groeien en Bloeien’ maken we kennis met Silke Versmissen, gespeeld door Anouck Luyten. Silke is afgestudeerd aan de business school en hoopt om de zaak ooit te kunnen overnemen. Ze staat voor vooruitgang en wil het tuincentrum mee laten veranderen met de veranderende tijd.

Ouders met een eigen zaak, het is voor de actrice geen onbekend terrein. De ouders van Anouck hebben namelijk zelf een kledingzaak in het landelijke Berlaar.

“Twee zelfs: eentje voor herenkleding, eentje voor dameskleding. En pontificaal daartussenin: een café! Maar dat is niet van mijn ouders. Het is zo'n prachtige, oer-Vlaamse setting. Eigenlijk speelde mijn kindertijd zich af in het ideale decor voor een sitcom”, blikt Anouck terug in Humo.

Natuurlijk kon Luyten de stap zetten om de zaak over te nemen, maar die druk heeft ze nooit gevoeld. Integendeel, het voelt zelfs aan alsof haar ouders eerder opgelucht zijn dat ze niet in hun voetsporen is getreden.

“Omdat het geen vanzelfsprekende business is: in de grote vijver is het vechten voor de kleine vis. In de loop der jaren heb ik gezien hoe mijn ouders schokken moesten opvangen, hoe ze zich telkens opnieuw moesten wapenen. Eerst de grote ketens en de shoppingcentra, later de Zalando's van deze wereld... Als kleine, lokale speler overeind blijven in die grote, agressieve wereld, dat is een kunststukje.”

Bio van Anouck Luyten

Meer Over:

Anouck Luyten