.
Ray Verhaeghe en Annie Geeraerts in Familie
vrijdag 4 december 2020

Annie Geeraerts onthult: “daarom is de bomma zo streng en nors”

Actrice onthult hoe ze het karakter van de bomma gevormd heeft.

Ophef in Familie waar het oudste soapkoppel ter wereld op scheiden staat. Albert is de koppigheid en bemoeizucht van de bomma immers kotsbeu en heeft de scheiding aangevraagd.

Annie Geeraerts die bomma Anna speelt in Familie geeft in Dag Allemaal toe dat de koppigheid en bemoeizucht van de bomma twee karaktertrekken zijn die ze zelf niet heeft. “Maar ik speel ze al dertig jaar met veel plezier”, klinkt het bij de 94-jarige actrice.

“Kijkers spreken me daar ook vaak over aan. ‘Waarom ben jij altijd zo kwaad en nukkig’, vragen ze dan. Of:’ Laat Albert nu toch eens z’n borrel drinken.’ Ik heb Anna gebaseerd op wat ik vroeger thuis heb gezien”, onthult Annie Geeraerts in het weekblad.

“Mijn moeder was ook streng. Zij moest een gezin runnen, terwijl we het financieel niet breed hadden en mijn vader niet met geld kon omgaan. Na de dood van haar man stond Anna er met haar vier kinderen helemaal alleen voor. Het leven heeft haar zo nors gemaakt”, onthult Annie Geeraerts over hoe het karakter van de bomma zich gevormd heeft.

Download onze app voor iOS of Android