.
News Image

Annie Geeraerts mag niet naar Gert Late Night

VTM gaat op de rem staan.


De kranten van Mediahuis pakken donderdag uit met het bericht dat de bomma uit Familie volgende week niet in Gert Late Night te zien zal zijn. Nochtans kondigde VIER enkele weken geleden trots aan dat Annie Geeraerts tijdens de week van 16 september naar de Evanna zou komen. Meteen zou Annie de oudste weekgast ooit worden. Maar dat feestje gaat niet door. De reden? VTM heeft Annie verboden om naar Gert Late Night te gaan. De weekgasten van Gert Late Night hebben zelden iets met VTM te maken en als die er al eens zijn, dan is daar op voorhand toestemming voor gevraagd. Dat zou in het geval van Annie Geeraerts niet gebeurd zijn. Bij VIER zijn ze uiteraard teleurgesteld in de beslissing die VTM genomen heeft. We kunnen alleen maar betreuren dat nu ook acteurs, die niet eens exclusief aan een zender verbonden zijn, steeds harder onder druk gezet worden om niet aan een succesvolle talkshow mee te werken.”

In plaats van als volwassenen dit voorval uit te praten en de afspraken naar de toekomst toe te verbeteren, grijpt VTM in. “VIER heeft ons deze keer géén vraag gesteld. Dat is niet de manier waarop wij werken. We vernamen het pas later, en zijn op de rem gaan staan. Die afspraak geldt overigens niet alleen voor wie een exclusiviteitscontract heeft, maar voor alle zenderbepalende schermgezichten, klinkt het bij VTM.

En daarmee mogen ze bij VIER op zoek naar een andere weekgast voor volgende week. Eén ding is zeker: het zal géén VTM-gezicht zijn.


Bio van Annie Geeraerts