.
Kristel Verbeke, Karen Damen en Kathleen Aerts van K3
dinsdag 31 december 2019

Annie Geeraerts lacht met Karen Damen

Komt Karen Damen dan toch te laat op de set van Familie?


Het weekblad Dag Allemaal publiceert deze week een interview met Annie Geeraerts. De actrice speelt ondertussen al 28 jaar de rol van de bomma in ‘Familie’ en die vierde maandag haar 93ste verjaardag in de soap. In het echte leven is Annie Geeraerts ook 93, al is zij wel in de zomer jarig.Annie Geeraerts voelt zich na 28 jaar nog altijd even welkom bij ‘Familie’. De makers van de soap hadden ooit het idee om haar en Ray Verhaeghe uit de reeks te schrijven, maar door het aanhoudende protest van de fans mochten Annie en Ray blijven. En kijk, ze zijn er nog steeds. Meer zelfs, de rol van de bomma is weer belangrijker dan enkele jaren geleden. Tijdens de kerstvakantie heeft iedereen bij ‘Familie’ vakantie, maar op maandag 6 januari zal de machine weer op volle toeren draaien. “Ik heb meteen enkele dagen na elkaar opnamen”, zegt Annie. “Zo zet ik 2020 héél goed in. Ik ben trouwens erg content. Na enkele eerder magere jaren, is mijn rol in ­‘Familie’ weer wat ­belangrijker geworden”, reageert Annie Geeraerts in Dag Allemaal.

In 2020 zal de cast van ‘Familie’ versterkt worden, zo komen er verschillende nieuwe gezichten bij. Eén van hen is Karen Damen. De gewezen K3-zangeres heeft haar eerste opnamedagen achter de rug en heeft al laten merken waarvoor zij staat.

“Karen is een heel fijne collega. En op haar acteerwerk valt niets aan te merken.” Wie Annie Geeraerts kent, weet dat er dan een voorzichtige ‘maar’ komt. “Ze is niet altijd even stipt, maar het is niet zo dat ze telkens te laat komt, hoor. Karen is erg aangenaam om mee te werken. Ze is aandachtig met haar job bezig en komt altijd goed voorbereid op de set. Karen beseft perfect wat van haar verwacht wordt, glimlacht Annie Geeraerts. De makers van 'Familie' verwachten dat Karen Damen op tijd komt én haar teksten kent. Te laat komen is echt geen optie met het drukke opnameschema.Vanessa Mariën, het personage dat Karen Damen vertolkt, doet midden februari haar intrede in ‘Familie’.