.
News Image

Annemie Struyf voert ontroerende gesprekken in een eeuwenoud landhuis

Annemie Struyf terug op één.
In het zuiden van Frankrijk verblijft Annemie een tijdlang in een eeuwenoud landhuis. Hier schrijft en werkt ze, en maakt ze een selectie van de negen meest beklijvende reportages uit Via Annemie. Deze keer gaat ze niet zelf op stap, maar nodigt ze de sleutelpersonages uit om bij haar op bezoek te komen.

Samen blikken ze terug, en kijken ze vooruit. Niet alleen een stap verder, maar ook een stap dieper. Want achter elk verhaal schuilt altijd een ander verhaal. Chez Annemie is een ontroerende, intieme, fragiele reeks. Ver weg van de wereld, maar toch heel dichtbij.

Aflevering 1:
12 december
2014. Hoog in het Himalayagebergte ontmoet Annemie heel toevallig Leena. Ergens op een terrasje raken ze aan de praat, en vertelt de Vlaamse Leena dat ze met een speciale missie naar het dak van de wereld is getrokken.
Een jaar later maakt Annemie een reportage over Leena zelf, die als verpleegster op de palliatieve afdeling van het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk werkt.

Nu, drie jaar later, is Leena bij Annemie te gast in Frankrijk. Leena heeft net haar job vaarwel gezegd, en staat klaar om een wereldreis te maken. Maar eerst wil ze Annemie – letterlijk en figuurlijk – de inhoud van haar rugzak laten zien. Leena’s verhaal is heftig, maar vooral mooi en intens, balancerend op de grens tussen leven en dood.

Chez Annemie: vanaf 12 december elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.