.
News Image

Annemie Struyf op pelgrimstocht

Wie denkt dat de druïden intussen een uitgestorven ras zijn, heeft het grondig mis. Want ook vandaag is het druïdisme nog springlevend. Nu godsdiensten verdwijnen en kloosters tot hotels worden omgebouwd, zoeken velen de wijsheid en waarheid in mythes en legenden. Ook verhalen zoals The Lord of the Rings en Game of Thrones zijn razend populair.

Om deze nieuwe hype beter te begrijpen trekt Annemie Struyf op donderdag 5 maart samen met een Vlaamse druïde op pelgrimstocht naar Engeland, het land van Koning Arthur en Merlijn. Na een jarenlange opleiding in de Keltische traditie is Chantal uit Scherpenheuvel – historica én druïde - een volwaardig lid van de Engelse Orde van de Barden en Druiden. Nu is het tijd voor haar grote pelgrimstocht naar de Heilige Druidenplaatsen: van Avebury naar Tintagel tot in de grot van Merlijn.

Via Annemie, donderdag 5 maart om 20.40 uur op Eén.

Samen met Chantal bezoekt Annemie de grote, levende druïden uit de Keltische traditie. Met de genezeres-druïde Caitlin Matthews maakt Annemie een spirituele reis. Met opperdruïde Philip Carr Gom komen ze terecht bij de steenrijke druïde Dwina, de weduwe van zanger en popicoon Robin Gibb van de BeeGees. Na de dood van Robin heeft Dwina hun woning, 12de eeuws bisschoppelijk paleis, tot een heilige druidenplek omgebouwd. Het vroegere tennisterrein is nu een steencirkel met Stonehenge-allures.

De pelgrimstocht van Chantal en Annemie eindigt onder het kasteel van Koning Arthur, in de Grot van Merlijn. Helemaal achteraan is een geheime nis die alleen door druïden is gekend. Het is een uiterst gevaarlijke plek, want je kan er alleen bij laag tij geraken. En wie niet op tijd weg is, zit vast en verdrinkt.

Via Annemie, donderdag 5 maart om 20.40 op één.