.
News Image

Annelien Coorevits: “Niemand trouwt met die intentie”

Ze waren vele jaren samen

Jarenlang was Annelien Coorevits niet alleen een gewezen Miss België, ze was ook de vrouw van stervoetballer Olivier Deschacht. Enkele jaren geleden ging het koppel uiteen.

Als bekend koppel volgt heel Vlaanderen natuurlijk mee met de relatie en ook de breuk van de personen in kwestie. En dat maakt het er niet altijd makkelijker op.

“Niemand trouwt met de intentie om uit elkaar te gaan. Een echtscheiding is al moeilijk genoeg – zoveel mensen maken het mee – en dan heb je geen behoefte aan de mening van onbekenden. Olivier en ik hebben respect voor elkaar, zo hoort het ook als je twee kinderen hebt. Wij hebben nooit veel verteld over ons privéleven in de media. Ik ben daar heel blij om en ik hou dat zo”, zegt Annelien in Het Laatste Nieuws.

Haar geloof in de liefde is Annelien gelukkig niet kwijtgespeeld. “Liefde is een van de mooiste dingen in het leven. Zonder liefde zou het leven somber zijn. Als je zoiets meemaakt, zoals ik, trek je geen muur, maar een Chinese muur op. Ik ben heel open bij de mensen die ik graag zie en die me goed kennen. Bij anderen ben ik sociaal en joviaal, maar ik trek een lijn.”

Annelien is bang om weer gekwetst te worden en probeert zichzelf daarvoor te beschermen. Al kan de muur rond haar toch naar beneden gehaald worden. “Ik denk dat ik daar vooral zelf aan moet werken en dat ik opnieuw vertrouwen moet hebben. Leren dat er ook mannen zijn die het goed menen, die stabiliteit willen en die dezelfde waarden en normen delen als ik. Niemand kan dat voor mij, ik moet dat zelf oplossen.”

Bio van Annelien Coorevits en Olivier Deschacht