.
Annelien Coorevits
maandag 23 januari 2023

Annelien Coorevits: “Niemand had me dat op voorhand gezegd”

Ze was behoorlijk ziek op de boot

Één van de 6 BV’s die meer dan een jaar geleden de oceaan overtrok voor ‘Over De Oceaan’, een programma op Play4 is Annelien Coorevits. Zij vertoefde drie weken lang op een zeilboot in het gezelschap van 5 collega’s: James Cooke, Elodie Ouédraogo, Gert Verheyen, Jonas Geirnaert en Ella Leyers.

De eerste dagen waren bijzonder pittig voor Annelien. Zij kreeg last van zeeziekte en was een lange tijd erg misselijk.

“Het was pittig. Iedereen stond nog te zwaaien naar familie aan de kant, en ik kon alleen maar denken: tiens, ik voel die deining nu al. Niemand had me gezegd dat die boot constant, 24 uur op 24 in beweging zou zijn. Bovendien moest ik eten maken voor de ploeg. Dat zorgde toch even voor kortsluiting in mijn hoofd”, vertelt Annelien in Het Laatste Nieuws.

De zeeziekte trok gelukkig weg voor Annelien zodat ze toch nog van het avontuur kon gaan genieten. “Ik heb er misschien nog het meest van genoten van ons allemaal. Drie weken totaal onbereikbaar. Wat een zaligheid, wat een bevrijding.”

Een week zeeziek zijn, het zal geen pretje zijn geweest. “Men had gezegd dat het na 4 dagen beter zou gaan. Maar op dag 7 was ik nog altijd doodziek. Ik had geen reserves meer en dus moest ik pillen beginnen nemen tegen die misselijkheid: elke vier uur, dag en nacht.”

Bio van Annelien Coorevits