.
Annelien Coorevits
zaterdag 11 februari 2023

Annelien Coorevits: “Ik kon me niet meer inleven in hun problemen”

Daarom stopte ze met ‘Temptation Island’

Het is iedereen al opgevallen dat Annelien Coorevits ‘Temptation Island’ niet meer presenteert. En daar heeft de presentatrice een goede reden voor.

“Ik was in de dertig, een gescheiden mama van twee kinderen. Ik kon me moeilijk opladen om liefdesadvies te geven aan die jongeren, waardoor ik me ook geen goede presentatrice meer vond. Het was moeilijk om naast een achttienjarige te zitten die dacht dat de wereld verging omdat zijn of haar lief een fout had gemaakt”, legt Annelien uit in Het Laatste Nieuws.

Annelien vond het moeilijk om al die jonge deelnemers te zien en heeft vaak gedacht ‘Doe u ogen nu eens open en stop hiermee’. Ze kreeg het steeds moeilijker om zich in te leven in de kandidaten hun verdriet. De wereld van die jongeren stond immers mijlenver dan die van haar.

Wie wel de hele wereld is voor Annelien, dat zijn haar twee kinderen Luis en Elena. Al vinden zij hun mama soms toch een beetje te streng.

“We speelden onlangs een spelletje in de auto waarbij ze elk twee positieve en twee negatieve eigenschappen moesten geven van elkaar. Daar zeiden ze allebei dat ik wat te streng was. Maar zo zit ik in elkaar. Normen, waarden, wat wel en wat niet kan: dat moeten ze heel goed weten. Ik ben zelf opgevoed met een beetje angst om iets verkeerd te doen. Wij wisten thuis: als onze pa kwaad wordt, is dat geen goed nieuws.”