.
News Image

Annelien Coorevits: “Dat is het moeilijkste aan scheiden”

Ze hebben co-ouderschap

Jarenlang waren Annelien Coorevits en Olivier Deschacht een prachtig koppel. Tot er een einde kwam aan hun relatie. Sindsdien voeden ze hun kinderen op in co-ouderschap, en dat went voor Annelien nooit.

“Het allermoeilijkste aan scheiden is dat je je kinderen moet missen. De eerste jaren is dat verschrikkelijk. Dan kom je thuis na de wissel en loop je de muren op. Die leegte komt op je af. Als de kinderen bij me zijn, heb ik geen tijd om te denken. Als ik alleen ben, lijkt mijn hoofd een molen die nooit stopt met draaien. Nog elke week, als ik ze moet afgeven, ben ik verdrietig op het eerste moment”, zegt Annelien in Het Laatste Nieuws.

Annelien werd gekroond tot Miss België toen ze 18 jaar was en sindsdien hebben veel mensen een beeld van haar als ‘blinde babe’. Hoe hard ze ook probeerde om dat beeld recht te zetten, mensen blijven het denken.

“Ik blijf daar niet tegen vechten. Dat heeft geen nut. Nu ik ouder word en mensen me in andere programma’s zien, krijg ik reacties als ‘Amai, jij bent wel echt een toffe’. Op mijn sociale media zet ik nergens een filter. Ik sta vaker in een jogging aan de schoolpoort dan wat anders.”

Bio van Annelien Coorevits en Olivier Deschacht