.
Annelien Coorevits
vrijdag 3 februari 2023

Annelien Cooorevits: “Dan kan je hen beter niet horen”

Het is zoeken naar een goede oplossing

Tijdens ‘Over De Oceaan’ was Annelien Coorevits 3 weken lang weg van huis. Voor Coorevits is het niet de eerste keer dat ze zo lang weg was van huis. Voor de opnames van ‘Temptation Island’ liet ze haar kinderen ook altijd achter voor 3 weken bij hun vader Olivier Deschacht.

“Mijn kinderen zijn het gewoon. Toen belde ik hen elke dag twee keer. Via FaceTime begon Luis al eens te wenen: ‘Wanneer kom je naar huis?’ Soms is het dan beter om hen niet te horen. Ditmaal was er totaal geen contact en draaide hun leventje hier verder”, vertelt Annelien in Het Laatste Nieuws.

Maar om het leed wat te verzachten had Annelien een leuke manier bedacht om haar kinderen gedurende die drie weken toch op te vrolijken.

“Ik had een kalender gemaakt met om de drie dagen een stickertje. Er was een wasmand vol kleine cadeautjes: op de dagen met een sticker mochten ze er eentje kiezen. Daar keken ze meer naar uit dan naar de dag waarop hun moeder terugkwam”, lacht ze.

Het was een ongelooflijk avontuur voor Annelien en ze is blij dat ze gedurende die drie weken op de boot altijd zichzelf is gebleven. “Ik heb alles moeten loslaten. Als je niks anders doet dan kotsen, denk je niet: ‘oei, heb ik mascara aan? Je hoopt vooral tijdig op het dek te raken om over de kant te hangen. Één keer is dat niet gelukt en heb ik overgegeven in de toilettas van Elodie. Gelukkige reageerde ze superlief, maar ik voel me nog altijd schuldig.”