.
Anne De Baetzelier en Willy Sommers
donderdag 15 september 2022

Anne De Baetzelier: "Voelde me lange tijd onzeker"

"Ik zag mezelf niet graag"

Toen Anne De Baetzelier 14 jaar was, gebeurde er iets in haar leven wat een erg grote invloed heeft gehad op de rest van haar leven. Wat precies, daar wijdt de presentatrice liever niet over uit. Maar dat ze het incident lang met zich heeft meegedragen, dat is een feit.

“Ik voelde me lange tijd erg onzeker en zag mezelf niet graag. Ik heb me destijds ingeschreven voor Miss België omdat ik komaf wou maken met mijn verlegenheid. En pas recent heb ik ingezien dat jezelf graag zien helemaal niet egoïstisch is, of narcistisch. Dat mag, dan valt de rest in de plooi”, vertelt Anne in Dag Allemaal.

Maar ondanks de negatieve ervaring in haar leven, koester Anne ook nog heel wat mooie herinneringen aan haar jeugd. En zeker aan haar grootouders.

“Ik herinner mij vooral mijn doopmeter Ursula, de moeder van mijn vader. Een fantastisch sterke vrouw, heel zelfstandig. Ze had twee zonen, voor wie ze heel goed zorgde. Ze was een beetje cheffig, maar haar man kreeg graag orders.”

“Volgens mijn moeder herkende ze trekken van mij in Ursula. En ik moet toegeven dat ik ook iemand ben die liever op de grond neervalt dan hulp te moeten gaan vragen. Als er een probleem opduikt, probeer ik dat eerst zelf op te lossen.”