.
Anne De Baetzelier en Willy Sommers
maandag 17 oktober 2022

Anne De Baetzelier: “mijn zoon voor mijn neus aangereden door auto”

Dit wil niemand meemaken!

Anne De Baetzelier komt wel eens met haar dochter Ellen-Marie of in haar eentje in de media, maar zelden komen haar zonen in de media.
Eén van hen was er trouwens bijna niet meer geweest, dat vertelde Anne De Baetzelier tijdens het interview met Het Laatste Nieuws: “een meter voor mijn neus wordt hij aangereden door een auto”, vertelt Anne in de weekendkrant.
Wat volgde was een gevecht op leven en dood.

Voor de feiten moeten we terug naar het jaar 2001. Patrick, de man van Anne, was terug aan het komen van een trip naar het buitenland. Anne wou de terugkeer vieren met taart. Anne had haar wagen kunnen draaien en aan de kant van de rijweg kunnen gaan staan waar de bakker lag, maar ze parkeerde aan de ‘verkeerde’ kant.

Het gevolg is dat zij met de kinderen de straat moest oversteken. Vincent, toen amper 3,5 jaar, stapte samen met broer en zus aan de kant van de stoep uit maar was niet te houden. Vincent stak zonder te kijken over.
“Eén meter voor mijn neus wordt hij aangereden door een auto. Hij lag daar en het eerste wat je denkt, is: 'Als hij er niet meer is, wil ik er ook niet meer zijn.' Aansluitend gevolgd door: 'Ah neen, dat gáát niet, ik heb er nog twee andere.' Ik ben beginnen pompen, pompen, pompen, iemand heeft de ambulance gebeld en in het ziekenhuis hebben dokters een schedelboring gedaan. Verder konden we alleen maar afwachten”, vertelde Anne De Baetzelier dit weekend in Het Laatste Nieuws.
De onzekerheid was groot. “Zou ons kind een plant worden? We wisten het niet. Vincent heeft uiteindelijk vijf dagen in coma gelegen. Hij was verlamd aan de rechterkant, kon niet meer praten en had een voet in het gips maar stapje voor stapje ging hij vooruit en hij is helemaal hersteld. Hij werd weer helemaal Vincent”, besluit Anne De Baetzelier.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Anne De Baetzelier

Meer Over:

Anne De Baetzelier