.
Anne De Baetzelier
woensdag 26 oktober 2022

Anne De Baetzelier is vastberaden: “Ik kon het niet blijven uitstellen”

Dus deed ze het gewoon

Toen Anne De Baetzelier 34 was, zat ze met heel wat vragen in haar hoofd. Ze was gelukkig getrouwd en had drie kinderen, maar toch stelde ze zichzelf heel wat levensvragen. ‘Is dit het nu?’, ‘Wat doe ik hier?’

“Op zoek naar antwoorden ben ik beginnen lezen. ‘De Celestijnse belofte’, ‘De Alchemist’, ‘The Awakening’, om vervolgens te ontdekken dat mensen altijd zoekende zijn geweest. Wat mij overkwam was niet raar”, bekent ze in Het Laatste Nieuws.

Dat was Annes eerste aanraking met spiritualiteit. En het zou ook niet de laatste zijn. Zo heeft ze afgelopen zomer de Camino del Norte naar Santiago gestapt. Een plan die ze al een aantal jaren in haar hoofd had.

“Door corona kon het niet meteen, maar ik wilde het niet langer uitstellen, er was een symbolisch moment dat ik niet wilde laten passeren. Ik heb vijf jaar geleden ernstige gezondheidsproblemen gehad en dat getal ‘vijf’ was belangrijk voor mij. Ik moest daar iets mee doen.”

Zogezegd, zo gedaan voor Anne. “Zo’n camino: uiteindelijk is dat ook maar gewoon een zoektocht naar jezelf. Alles loslaten en terug de echtheid, de puurheid vinden. Sommige mensen vinden dat allemaal maar ‘tingelingeling’ en dat is oké. Maar voor mij was het belangrijk.”

Download onze app voor Android of iOS