.
Anne De Baetzelier en Willy Sommers
zondag 11 september 2022

Anne De Baetzelier: "er is een incident geweest"

"Ik kan dat nu pas van mij afzetten"

Deze zomer trok presentatrice Anne De Baetzelier 32 dagen lang alleen door de natuur voor een wandeling van 850 kilometer. Een wandeling die haar veel geleerd heeft over zichzelf en gelukkig zijn.

“Dat het iets met mij ging doen, wist ik wel. Ik was 95% van de tijd helemaal alleen in de natuur, en ik zei soms luidop tegen mezelf: ‘Hoe prachtig is dit, dank u dat ik dit mag beleven!’ Ik heb tranen gelaten, puur van geluk”, geeft ze toe in Dag Allemaal.

Tijdens die toch liet ze haar ballast achter die ze al haar hele leven meesleurde. Zoals heel wat dingen uit haar jeugd die voor negativist zorgden.

“Ik wijd er liever niet over uit, want het is vrij persoonlijk. Maar er was een incident tijdens mijn puberteit waarover ik me lang slecht voelde, mijn zelfbeeld zat daardoor helemaal fout. Op je veertiende ben je nog heel beïnvloedbaar. Ik kon dat nu pas van mij afzetten.”

Die gebeurtenis heeft lang een invloed gehad op Anne en haar bezigheden “Ik voelde me onzeker en zag mezelf niet graag. Ik werd te perfectionistisch en dat is heel zwaar om te dragen.”