.
Jan Verheyen, Anna Verheyen
donderdag 30 december 2021

Anna Verheyen: ‘Ze zagen dat ik ongelukkig was’

Dochter van Jan Verheyen werd lange tijd gepest...

In december ging ‘Bittersweet Sixteen’ in première de cinema. Een filmproject van Jan Verheyen, zijn dochter Anna en zijn vrouw Lien Willaert. Anna stond in voor het scenario en beschreef in de film allerlei situaties die ze ook in haar eigen dagelijkse leven meemaakte. Zo kwam ook het onderwerp ‘pesten’ aan bod. Een probleem waar Anna lange tijd mee geconfronteerd werd. Maar ook haar ouders zagen hoe hun dochter kwam te lijden onder de pesterijen.

“Ik ben heel open en praat veel met mijn ouders, dus ze wisten wat er aan de hand was. Ze vonden het ook moeilijk. Ze zagen dat ik ongelukkig was en mezelf steeds minder graag zag. Maar ze konden er niets aan doen”, zucht Anna in Humo.

Lien en Jan wilden graag gaan praten met de moeder van het meisje dat Anna pestte of met de leerkrachten. Maar dat wou Anna niet. “Het zou het pesten alleen maar erger maken. Uiteindelijk was ik op mezelf aangewezen om er een eind aan te maken. Ik moest de stap zetten om alle contact met die vriendin te verbreken. Dat was heel lastig, omdat je een tijdje helemaal alleen komt te staan en op zoek moet naar nieuwe vrienden. Maar ik heb die ondertussen gelukkig gevonden en ik spreek nooit meer met die voormalige vriendin.”

Bio van Jan Verheyen

Meer Over:

Jan Verheyen