.
Jan Verheyen, Anna Verheyen, Lien Willaert
maandag 20 september 2021

Anna Verheyen: "Wat ik ook doe, ik krijg sowieso commentaar"

De dochter van Jan Verheyen is benieuwd naar de reacties

Vanaf 22 december kunnen we in de bioscoop gaan kijken naar ‘Bittersweet Sixteen’, de nieuwste film van Jan Verheyen en zijn vrouw Riet Willaert. Het scenario werd geschreven door de jongste telg van de familie, dochter Anna Verheyen. Het verhaal is een beetje gebaseerd op haar eigen leven en situaties die ze zelf heeft meegemaakt. De film gaat over Lotte, een meisje dat gepest wordt. Iets waar ook Anna mee te maken kreeg. Dankzij de film zal Anna heel wat media-aandacht krijgen. Dat kan misschien opnieuw leiden tot pesterijen. Anna is daar een beetje bang voor, maar is vooral benieuwd hoe de mensen op de film gaan reageren. “Maar wat ik ook doe, ik zal sowieso commentaar krijgen”, haalt ze de schouders op in Primo.

Dat Anna de dochter is van BV’s, dat is voor de pesters altijd een ‘mooi’ motief geweest. “Omdat ik bekende ouders heb, hebben mensen veel vooroordelen over mij. Dat ik verwend ben en zo.” Jan is trots op zijn dochter, maar probeert haar net zoals elke goede vader ook te beschermen voor al het kwaad in de buitenwereld. “Ik raad Anna aan om zo weinig mogelijk de reacties op de krantensites en andere fora te lezen. Die zijn bijna allemaal verzuurd, agressief en haatdragend. Je mag 98 positieve reacties krijgen, en twee negatieve, het zijn die negatieve die zullen blijven hangen. Ik lees die niet meer”, vult Jan zijn dochter aan.

Jan beseft dat dit voor zijn dochter niet eenvoudig is. Maar beseft dat er ook gewoon waarheden in sommige commentaren zitten. “Als iemand zegt: ‘Ze kan die film alleen maar maken omdat ze de dochter van Jan Verheyen is’, dan is dat voor een stuk ook gewoon waar. Bij andere regisseurs was het script misschien gewoon op de stapel beland. Mochten wij echter haar ouders niet zijn geweest, was het proces veel moeilijker geweest. Misschien was de film er dan helemaal niet gekomen en dat beseft Anna maar al te goed. Ze is heel nuchter op dat vlak.”

Waarover gaat ‘Bittersweet Sixteen’? De film vertelt het verhaal van Lotte, een meisje dat gepest wordt op school door het populairste meisje van haar klas, Astrid. Lotte is vijftien en kijkt uit naar haar zestiende verjaardag, haar ‘sweet sixteen’. Net zoals elk tienermeisje krijgt Lotte te maken met veranderende puberlichamen, hormonen en een allereerste liefde. Al dat moois gaat gepaard met de nodige valkuilen van het tiener zijn.

‘Bittersweet Sixteen’, vanaf 22 december bij u in de bioscoop.