.
Anja Daems
donderdag 9 juni 2022

Anna Julia, dochter van Anja Daems: “Het valt soms wel eens op”

Ze was al wat ouder toen ze zwanger werd

Een puberdochter in huis hebben, iedereen die er eentje heeft zal het waarschijnlijk kunnen bevestigen, het is niet eenvoudig. Anna Julia is dertien en de dochter van Anja Daems. En ondanks dat mama Anja dol is op haar dochter, zijn kleine discussies nooit ver weg.

“Soms wil ik kledij kopen als we op reis zijn. Ik vind dat op dat moment mooi en ik draag dat heel de vakantie. Maar achteraf, als we thuis zijn, voelt die outfit niet meer goed en wil ik dat niet meer dragen, snap je”, lacht Anna Julia in Story.

Maar mama Anja grijpt af en toe in en probeert haar dochter toch eens af en toe iets te verbieden. Al is dat ook niet altijd van lange duur. “Ze heeft dan weer eens iets nieuws op TikTok gezien en moet het die outfit zijn. Ik zeg dan: je krijgt niks nieuws, tot het te klein is. Gelukkig voor haar groeit ze goed.”

Anja was al iets ouder toen ze voor het eerst mama werd en daar heeft ze soms spijt van. “Zelf heb ik een heel jonge mama en wij worden ‘samen’ ouder. Maar stel dat ik ziek word rond mijn zestig of zeventig. Dan zou Anna Julia, als twintiger, al die zorg moeten dragen. Daar wil ik haar op dat moment niet mee belasten.”

Ook voor Anna-Julia valt het leeftijdsverschil van haar mama tegenover andere ouders soms op. “Vooral op een oudercontact, ik zie dan jonge ouders en dan valt het verschil wel op. Papa heeft het één keer meegemaakt op de lagere school, dat een juf zei: ‘Annaatje, jouw opa is er!’

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems