.
Ann Van Elsen
zondag 10 oktober 2021

Ann Van Elsen over scheiding: 'Ik weende in de klas'

Ze had het niet gemakkelijk door de scheiding van haar ouders

De ouders van ex-Miss België Ann Van Elsen scheidden toen Ann nog maar 9 jaar was. Voor Ann geen fijne periode, maar ze onthoudt vooral de goeie dingen aan hun leven ‘als gezin’. Zo denkt ze nog vaak terug aan de momenten waarop ze als gezin met vrienden naar het Zilvermeer trokken, of aan de momenten samen aan de ontbijttafel.

“Ik kan onmogelijk zeggen dat ze heel mijn kindertijd ruzie hebben gemaakt. Want dat was niet zo. Maar ik herinner me wel de avonden waarop mijn broer en ik in bed lagen en wakker werden van luidere stemmen”, vertelt Ann over die periode in Het Laatste Nieuws.

Af en toe lieten de ouders van Ann al eens het woord ‘echtscheiding’ vallen. Dat kwam hard aan voor Ann en haar broer. “Het ging tussen hen steeds slechter, er kwam iemand anders in het spel en mama ging ‘tijdelijk’ ergens anders wonen. Dat was heel verwarrend. Ik bleef hopen dat het allemaal zou goedkomen. Want in Mol, waar iedereen iedereen kent, was het talk of the town. Dat vond ik niet leuk. Op school kwam de leerkracht naar mij: ‘Gaat het?’ en moest ik wenen in de klas”, aldus Ann.