.
Ann Van Elsen
zondag 25 augustus 2019

Ann Van Elsen maakt zich zorgen om dochter

Ann Van Elsen herkent zichzelf in dochtertje. En dat is confronterend.


Ann Van Elsen heeft een unieke band met haar 9-jarige dochter June. De voormalige Miss België herkent in haar dochter ook dingen van zichzelf die ze liever niet zou zien. En dat baart haar soms wel eens zorgen…

Ann Van Elsen werkt opnieuw samen met haar dochter June voor het nieuwe seizoen van “De Familie Van Elsen”, haar radioprogramma dat zaterdag opnieuw start op Joe. Moeder en dochter hebben dan ook een unieke band met elkaar. “Ik probeer haar zo op te voeden dat we dingen echt uitpraten in plaats van ze onder de mat te vegen. Ik ben als mama ook niet te beroerd om sorry te zeggen als ik fout zat. June is eigenlijk een heel brave. Ze is beleefd, plichtbewust en verantwoordelijk. Soms té,” onthult Ann Van Elsen in Dag Allemaal.

Zowel mama Ann als dochter June kunnen ook wel eens gek doen om zich uit te leven. Maar als Ann Van Elsen de coole mama wil uithangen in het openbaar “dan valt June weleens in affronten,” lacht de voormalige Miss België in Dag Allemaal. “O nee, please,” zucht June dan. Ann Van Elsen herkent heel wat van zichzelf in haar dochter. “Op sommige gebieden is dat best wel confronterend, op andere is het dan weer geruststellend”, aldus Ann Van Elsen.

“Ik weet dat June op een schooluitstap nooit kattenkwaad zal uithalen. Ze zal gezag altijd aanvaarden. Ik was ook zo. Op de speelplaats zal June ook nooit ruzie stoken, zij is eerder degene die brandjes blust. Ze is er heel gevoelig voor als kindjes gepest worden. Té gevoelig. Ze krijgt daar stress van.”

Ann Van Elsen geeft toe dat dat confronterend is, zeker omdat ze zelf ook altijd heel gevoelig is geweest. “Die grote verantwoordelijkheidszin, dat herken ik heel hard bij haar.” En dat is niet altijd een positieve eigenschap, beseft Ann Van Elsen maar al te goed: “Het zou beter zijn als ze dat soms wat minder zou hebben,” onthult Ann Van Elsen in Dag Allemaal. “Och, iedereen heeft een uniek karakter. Ik wil haar vooral de ruimte geven om haar eigenheid te ontplooien.”

Ann Van Elsen beseft ook dat het niet helpt om haar dochter te zeggen dat ze zich dat “minder moet aantrekken”. Daarom hebben ze een bijzonder ritueel voor June gaat slapen. “Als ze gaat slapen en ze zit met iets, dan laat ik haar eerst haar verhaal doen. Daarna probeer ik haar aandacht te verschuiven en zeg ik: ‘Denk aan drie leuke dingen die vandaag gebeurd zijn.’”

Voor Ann Van Elsen is het geluk van haar gezin immers het allerbelangrijkste. “Ik wil dat mijn kinderen later zo gelukkig mogelijk zijn, en ik wil hen daarin zo goed mogelijk begeleiden. Ik doe mijn job ook heel graag, maar mijn gezin gaat voor,” spreekt de voormalige Miss België klare taal in Dag Allemaal.