.
Ann Van Elsen
donderdag 9 maart 2023

Ann Van Elsen: “Je gaat soms naast elkaar leven”

Blijven praten is de boodschap

Ann Van Elsen lijkt het ultieme geluk gevonden te hebben. Ze heeft een mooie job bij Joe, is vijf jaar getrouwd met de liefde van haar leven en heeft twee opgroeiende kinderen in huis.

En dat allemaal weet Ann Van Elsen elke dag in goede banen te leiden. Dat ze al een aantal jaar op de steun van haar man kan rekenen, doet haar veel deugd. Maar wat is hun geheim van een goed huwelijk.

“Zoals in elke relatie is het ook belangrijk om met elkaar te blijven praten. Als je zoals wij een druk leven leidt, leef je soms naast elkaar. Er gaat al snel een week voorbij zonder dat je deftig met mekaar hebt gesproken. Dat is nefast voor een relatie. We proberen toch één keer per week een moment voor ons twee in te lassen”, vertelt Ann in Story.

Al is dat praten misschien ook niet altijd ideaal. Zo houdt Ann wel eens van diepere gesprekken, terwijl haar man Filip het liever allemaal wat luchtiger houdt.

“Gelukkig zorgt dat niet voor ergernis, want we compenseren elkaar. We proberen nu nog meer dan vroeger om elkaars verschillen zoveel mogelijk te aanvaarden en die niet te willen veranderen. Anders is gewoon anders, daarom niet beter of slechter. Hoe ouder ik word, hoe meer ik me focus op mijn eigen werkpunten en niet op die van een ander. En bij mij is dat leren loslaten en relativeren. Dat werkt bevrijdend.”