.
Ann Van Elsen
dinsdag 23 januari 2024

Ann Van Elsen: “Ik moest wel of mijn contract werd niet verlengd”

Ze heeft nu meer haar ding gevonden

Heel wat jaren geleden werd Ann Van Elsen verkozen tot Miss België. Een mooie overwinning waar ze nog altijd tevreden op terugblikt. Maar nu volgt ze de verkiezing niet echt meer.

“Nu het niet meer wordt uitgezonden op VTM, houdt het mensen minder bezig. Ik werd niet betaald als miss, we moesten dat zien als een investering in onszelf. Terwijl, vandaag kan je bijvoorbeeld een platform opbouwen op sociale media en heb je die verkiezing minder nodig als springplank. Ik was liever in het klimaat van vandaag bekend geworden, waarin authenticiteit wordt aangemoedigd”, zegt Ann in Dag Allemaal.

In haar tijd moesten de mediafiguren vooral hun persoonlijkheid onderdrukken. Dan moest ze naaldhakken aandoen en roze jurkjes dragen.

“En dat terwijl de echte Ann rondloopt in jeans en op sneakers. Ik moest bepaalde programma's presenteren of een documentaire met mijn baby accepteren, anders werd mijn contract niet verlengd. Nu kan ik meer mezelf zijn. Ik ben blij met mijn plaats op de radio, dat ligt me beter dan de tv van toen.”

Bio van Ann Van Elsen

Meer Over:

Ann Van Elsen