.
Ann Van Elsen
dinsdag 12 oktober 2021

Ann Van Elsen: “ik heb dingen gedaan waarbij mijn hele lichaam ‘nee’ riep”

“Vandaag weet ik dat als er ergens een deur sluit, een andere opengaat.”

#MeToo, het is een veelgebruikt begrip. Vroeger lieten vrouwen vaak over zijn heen lopen en kwamen ze niet in opstand. Daar is de laatste jaren heel wat verandering in gekomen, en dat heeft ook ex Miss België Ann Van Elsen gemerkt.

“Ik heb vroeger dingen gedaan waarbij mijn hele lichaam zei: ‘neen!’ Gewoon omdat iemand met gezag me had overhaald. Ik had wel een buikgevoel, maar ik had nooit geleerd wat ik ermee moest doen. Ik zie dat bij veel mensen van mijn generatie”, doet ze haar verhaal in Humo.

Ann leerde dat ze aan haar gevoel weinig aandacht moest besteden. En dat was niet altijd het beste wat ze kon doen. “Ik weet nog dat een collega met wie ik oorspronkelijk een programma als duo zou presenteren, erop stond dat ik op de achtergrond zou blijven Hoewel ik dat erg onrechtvaardig vond, heb ik me toch aangepast”, gaat Ann verder.

Ondertussen is Ann ouder, maar ook wijzer geworden en weet ze beter dan ooit wat ze kan en mag doen. “Vandaag weet ik dat als er ergens een deur sluit, een andere opengaat.”