.
News Image

Ann Van Elsen: “Het is sterker dan haarzelf” 

Ze laat haar gewoon doen 

Ann Van Elsen heeft twee fantastische dochters: Jackie-Lou van zes jaar en June van dertien jaar. De oudste zit momenteel in het eerste middelbaar en heeft een heel hoog EQ als we haar mama mogen geloven.

Iemand met een hoog EQ trekt zich heel vaak de dingen heel erg aan, en dat is bij June niet anders. “Ze voelt een ander altijd heel goed aan. Maar in het vijfde leerjaar heb ik haar gezegd: ‘Vergeet jezelf daar niet in. Het is oké om eerst naar jezelf te kijken’”, vertelt Ann in Story.

Ann vindt het nodig om zo’n gesprekken met haar te voeren, zodat ze haar goede raad ook kan toepassen. En dat is iets wat June toch altijd probeert te doen.

Voor Ann was het niet makkelijk om afscheid te nemen van haar altijd kleine meisje die nu de evolutie doormaakt naar jonge vrouw. “Ik besef dat die tijd niet meer terugkomt. June is vertrokken en ik moet haar laten vliegen. Daar heb ik toch wel even last van gehad, een knagend gevoel.”

Met June heeft Ann een echte puber in huis en ook dat heeft ze al geweten. “Ze durft al eens met haar ogen rollen, maar dat hoort erbij. Ik heb het opgegeven om daar te veel op in te gaan. Ik weet dat dat een fase is die sterker is dan haarzelf.”