.
Ann Van den Broeck in Familie
maandag 5 september 2022

Ann Van den Broeck: “Dat voelt heel vies”

Ze doneerde haar eigen haar eigenlijk aan zichzelf

Begin juni kreeg Ann Van den Broeck te horen dat ze borstkanker had. Een harde klap om te verwerken. Maar door het snelle handelen, kreeg Ann weinig tijd om erover na te denken. Ze kreeg meteen chemo en vecht nu volop tegen de vreselijke ziekte.

Bij chemo hoort jammer genoeg ook haaruitval, en laat net dat heel belangrijk zijn in Ann haar job. “Het moment dat je door je haar wrijft en er ineens allemaal haren tussen je vingers hangen, voelt vies. Ook al weet je dat dat eraan zit te komen”, zucht Ann.

Net zoals heel wat mannen en vrouwen maskeerde Ann dat in het begin met een sjaaltje of muts, maar dat kan je natuurlijk niet blijven doen.

“Dat haar wordt broos en klit samen als dreadlocks. Zo loop je ook niet rond. Dus de dag voor ik mijn eerste chemo kreeg, ben ik al naar de kapper gegaan om het korter te knippen. En dat is efkes pittig, omdat dat staat voor: zieke mens. Maar het deed minder zeer omdat het geen prachtige lange lokken waren die eraf moesten.”

Ann was volop aan het sparen om te kunnen doneren aan Think Pink. Ze had nooit durven denken dat ze eigenlijk haar eigen haar aan zichzelf heeft gedoneerd voor een pruik. “Ze zijn er nu ook echt een pruik van aan het maken. Voor het moment draag ik nog een voorlopige pruik.”

Bio van Ann Van den Broeck

Meer Over:

Ann Van den Broeck