.
Ann Pira in Thuis
donderdag 4 augustus 2022

Ann Pira: “Ik was toen erg verlegen”

Ze keek erg naar hem op

'Thuis'-actrice Ann Pira koestert mooie herinneringen aan haar allereerste studentenjob. Ze werkte in een bloemenwinkel in Antwerpen en deed de job met hart en ziel. Ze herinnert zich nog één vaste klant die ze geregeld in de winkel mocht begroeten.

“Dat was Julien Schoenaerts. Julien kwam iedere week bloemen en plantjes voor zichzelf kopen, omdat hij er verzot op was. In het begin was ik enorm verlegen, want ik volgde op dat moment de acteursopleiding aan Studio Herman Teirlinck. Ik keek enorm naar hem op”, blikt Pira terug in Story.

Één moment herinnert ze zich nog als de dag van gisteren. Ze had een accidentje met Julien. “Julien hielp met het inladen van de bloemen en planten, maar bij het dichtklappen van de koffer zat zijn vinger ertussen.”

Maar wat deed de actrice met het geld dat ze verdiende van haar vakantiebaantje. “Ik gebruikte dat om te overleven. Van thuis uit kreeg ik een bepaald budget van mijn moeder om op kot te gaan. De rest moest ik zelf bijverdienen.”

Na al die jaren heeft Pira nog altijd een passie voor bloemen. Elke week staat er een vers boeket in huis, waar ze weer heerlijk van kan genieten. Voor haar geen planten. “Bloemen hebben een rustgevend effect. Ze vrolijken me ook op als ik slechtgezind of droevig ben.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Ann Pira

Meer Over:

Ann Pira