.
Anke Buckinx
dinsdag 13 april 2021

Anke Buckinx krijgt massa haatberichten

De

Dikke pech voor Anke Buckinx, zij heeft niet meteen de meest prettige maandag beleefd. “Lieverds, wat een dagske. Ik wens niemand mijn inbox toe op dit moment, tenzij je toevallig haatberichtjes spaart voor de fun. Soit”, schrijft Anke Buckinx op Instagram.

In haar wekelijkse column voor de kranten van Mediahuis heeft Anke Buckinx het over wokers. “Woke is eigenlijk een synoniem voor zeurpiet. Maar dat lees je nergens officieel. Dat is gewoon exact hoe het overkomt bij niet-wokers. Als een woker zichzelf omschrijft, zegt ie vast: “Ik ben me zéér bewust van wat er misgaat in de maatschappij.” En hoe bewuster, hoe zuriger én fanatieker. De filmklassieker Grease is een pure schande, en zowat de helft van de oldskool Disney-films ook”, schrijft Anke Buckinx in haar column.

De mensheid kan blijkbaar niets meer verdragen. Zwarte Piet kan niet, zelfs met ‘flietjes van de flituul’ mag er blijkbaar niet meer gelachen worden. Stereotypes zijn taboe.


“Moraal van het gezaag: we mogen eigenlijk met niks meer lachen. Er is altijd wel iemand die het niét grappig vindt en zich ronduit gekwetst voelt”, schrijft Anke Buckinx in de kranten van Mediahuis. Het valt haar op dat jongeren plots wakker geschud zijn en ook hun ouders besmetten. “Die glimmen van trots als hun oogappel weeral een boom omzaagt over het klimaat tijdens het familiepaasfeest. Help! Straks hebben we wél nog het Amazonewoud, maar is de lachende mens een uitgestorven ras”, gaat Anke Buckinx verder.

Maar blijkbaar hebben diezelfde mensen niet door dat een column iets humoristisch heeft, want Anke Buckinx kreeg heel wat scheldwoorden naar haar hoofd geslingerd en dat is uiteraard niet oké. “Respect voor iedereen en natuurlijk moeten er in onze maatschappij nog heel wat dingen veranderen die serieus scheef zitten. Natuurlijk mag je nog op barricades staan. Maar: laat ons niet vergeten te lachen. Dat is het enige dat ik wilde zeggen”, verduidelijkt Anke Buckinx op Instagram Stories.


Tot slot richt Anke Buckinx zich tot de ‘Wokies’, die hebben zich de afgelopen dagen op de Instagram van Anke Buckinx laten horen. “Ik heb jullie oh zo verbolgen reacties systematisch verwijderd. Doe niet doorgaans nooit, bw”, schrijft Anke Buckinx. Maar de presentatrice heeft naar eigen zeggen een goede reden om dat deze keer wél te doen. “De essentie van mijn column ontgaat jullie volledig, en als ik in discussie ga, bots ik tegen een muur van diepgeworteld onbegrip. Jullie lijken er vanuit te gaan dat gematigde stemmen bij voorbaat onbelezen en onwetende domkoppen zijn. Straffer nog: dat wij (extreem) rechts genegen zijn. Bullshit. Mijn stukje gaat niét over al het onheil in de wereld, het gaat over gewoon terug chill doen tegen mekaar. Humor. Relativeren. Omarmen. Voilà”, gaat Anke verder.

“Wie of wat je ook bent, maakt niet uit. We love you. No matter what. Humor verbindt zo veel beter dan opgeheven vingers, echt”, besluit Anke Buckinx op Instagram.

Bio van Anke Buckinx

Meer Over:

Anke Buckinx