.
Sven Ornelis en Anke Buckinx
dinsdag 24 mei 2022

Anke Buckinx: “Ik werk mezelf constant in de nesten”

"Ik zeg 'ja' tegen elke professionele uitdaging”

De positieve drive van Joe-presentatrice Anke Buckinx is aangenaam om 's morgens mee op te staan. Ze weet in het programma 'Sven & Anke' haar ochtendluisteraars te boeien met leuke anekdotes en goede nummers. Maar die constante prestatiedrang zorgt soms voor wat persoonlijke problemen. Daar vertelt ze meer over in Nina, een bijlage van Het Laatste Nieuws.

Ze kan moeilijk 'nee' zeggen als er iets op haar pad komt en gaat er steeds met volle teugen tegenaan. Dat vertaalt zich in drukke dagen en korte nachten.

“Door mijn chronische slaaptekort en het mankeren van 'nee' zeggen, werk ik mezelf constant in de nesten. Ik zeg 'ja' tegen elke professionele uitdaging”, laat ze de lezers weten.

Dat is nefast voor haar planning, want die wordt door alle nieuwigheden soms grondig overhoop gehaald. “Dan is het binnen de kortste keren hysterische paniek, want ik krijg het allemaal niet gedaan”, vertelt Anke daarover.

Haar vriend maant haar al enige tijd aan om het rustiger aan te doen. “Als alles te chaotisch wordt, begin ik te janken en wordt mijn lief boos: 'Ik had het u gezegd, hé, Buckinx!' “, bekent Anke.

Bio van Anke Buckinx

Meer Over:

Anke Buckinx