.
Anke Buckinx
woensdag 20 april 2022

Anke Buckinx: ”Ik had veel schrik tijdens mijn zwangerschap”

Ze voelt zich nog altijd schuldig

Anke Buckinx is een fiere mama van Lou en Max. Anke werd pas op haar 34ste zwanger van haar eerste kindje en dat vond ze achteraf bezien al behoorlijk laat. Mocht ze de klok kunnen terugdraaien, dan had ze liever wat eerder aan kinderen begonnen. “Maar ik wilde eerst heel hard voor een media-carrière gaan.”

Bovendien speelde het ook een rol dat Anke nogal schrik had om zwanger te zijn. “Ik heb destijds zelf iemand vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof bij Qmusic en uiteindelijk mocht ik blijven, waardoor zij niet kon terugkeren. Iets waarover ik me altijd schuldig heb gevoeld. Toen Kürt Rogiers me dan verving tijdens de zwangerschap van Max, stelde hij me meteen gerust dat dat bij ons niet zou gebeuren”, vertelt Anke in Story.

Anke en haar partner hebben lang getwijfeld of ze voor een tweede kind zouden gaan of niet. “Maar op een bepaald moment was het nu of nooit. Bij voorkeur zou mijn zwangerschapsverlof in de zomervakantie vallen, zodat ik niet te veel radio zou missen. In augustus hebben we beslist om zwanger te worden en in september was het prijs. Ideaal qua timing dus.”

Bio van Anke Buckinx

Meer Over:

Anke Buckinx