.
Anke Buckinx
vrijdag 31 mei 2024

Anke Buckinx: “Het was mijn eigen schuld” 

Hij was er wel klaar voor 

Toen Anke Buckinx 34 was, is ze voor de allereerste keer mama geworden. Dat is niet heel erg vroeg, maar het lange wachten is wel een bewuste keuze van Anke.

“Da's mijn schuld. Tom wou al lang kinderen, want hij wilde geen oudere papa zijn. Maar zelf heb ik nooit het moederinstinct gehad. Ik genoot van een leven zonder moetjes, zonder zware verantwoordelijkheden. Dus ik stelde dat zo lang mogelijk uit. Ook omdat ik bang was om vervangen te worden bij de radio. Als ik de klok kon terugdraaien, zou ik er misschien toch vroeger aan begonnen zijn. Intussen ben ik een echt oermoedertje, ik geniet zo van mijn gezin. Het gelukkigst ben ik als het weekend begint en we op vrijdagavond met het hele gezin frietjes eten”, zegt Anke in Dag Allemaal.

Anke wordt in juni 44 jaar en velen zien dat als de start van de tweede helft van hun leven. Al heeft Anke er nog niet meteen een idee van hoe die tweede helft er moet gaan uitzien.

“Op professioneel vlak kan ik het echt nog niet zeggen, ik heb geen plan B als mijn mediawerk zou stoppen. Maar er zal altijd wel iets op mijn pad komen. Als tiener droomde ik ervan boeken te schrijven, wie weet komt dat er ooit van.”

Bio van Anke Buckinx

Meer Over:

Anke Buckinx