.
Sven Ornelis en Anke Buckinx
zaterdag 4 juni 2022

Anke Buckinx: “En? Is het kind gewenst?”

"Goed dat ze die tests nu gewoon in het Kruidvat verkopen”

In de maatschappij heeft ieder zijn rol en functie. Voor brood ga je naar de bakker, voor vlees naar de slager, en voor een zwangerschapstest naar de apotheker. Bij die laatste had Joe-presentatrice Anke Buckinx twintig jaar geleden een onaangename en gênante ervaring. Ze vertelt wat er toen gebeurde in Nina, een weekendbijlage van Het Laatste Nieuws.

Het verhaal van Anke speelt zich af toen ze nog maar net 21 jaar oud was. Ze maakte zich zorgen dat ze zwanger zou zijn en wou een test kopen om zeker te zijn.

Waar die tests nu vrij verkrijgbaar zijn bij de drogist en in sommige supermarkten, was de apotheker toen de enige plaats waar je daarvoor terecht kon.

“Omdat ik me destijds schaamde, reed ik speciaal naar een ander dorp, naar een apotheek waar ik nooit kwam. Ik wou dat per se anoniem doen”, vertelt ze.

Om de sociale situatie niet nóg moeilijker te maken en andere klanten in de zaak in het ongewisse te proberen houden, vroeg ze naar een predictor. “Ik hoopte dat ze dat synoniem niet kenden. Het was vooral de reactie van die ellendige apotheker die me is bijgebleven. Die vroeg: 'En? Is het kind gewenst?'. Goed dat ze die tests nu gewoon in het Kruidvat verkopen”, zegt ze lachend.

Bio van Anke Buckinx

Meer Over:

Anke Buckinx