.
Anke Buckinx
dinsdag 19 maart 2019

Anke Buckinx: “ik slaap in de logeerkamer”

Anke Buckinx slaapt momenteel niet meer samen met haar man…


Radiostem Anke Buckinx is ondertussen dertig weken zwanger van haar tweede kindje en dat leidt wel eens tot problemen in de slaapkamer. Het verstoorde bioritme van de radiostem helpt evenmin. Om tien over drie gaat voor Anke Buckinx de wekker. Als je een ochtendshow op de radio presenteert moet je wel van nature een beetje een ochtendmens zijn, aldus Anke in Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws. “Als dat niet in je DNA zit, kan je deze job niet doen.” Zo vroeg opstaan, betekent natuurlijk ook vroeg gaan slapen. Bij Anke is het zelfs zo vroeg dat haar vierjarig dochtertje haar in bed stopt. ‘Mama, flink slapen, hè’ zijn dan de bemoedigende woordjes van Lou. “Normaal ga ik om acht uur slapen, maar nu ik zwanger ben, is dat al om zeven uur,” onthult Anke. “Anders hou ik het niet uit.”

Een ochtendshow presenteren is vooral een aanslag op je sociale leven, weet Anke als geen ander. “Van maandag tot donderdag moet je vroeg gaan slapen. Op vrijdag ben je moe en ga je ook vroeg slapen.” Maar wat dan in het weekend? “Ik hou elke zaterdagavond vrij. Ik heb dat echt nodig,” geeft Anke Buckinx toe. “Zaterdag is de enige avond dat ik eens lui tv kan kijken.” En als er eens een feestje is, springt Anke een gat in de lucht als iemand het annuleert… “Want zelf wil ik niet de flauwe zijn en afhaken, maar als iemand anders afbelt in mijn plaats? Halleluja!” Anke geeft dan ook toe dat ze van vakantie naar vakantie leeft. “En die zitten bomvol.”

Nachtrust is met andere woorden heel belangrijk voor Anke maar dat is niet altijd zo eenvoudig, vooral niet als je zelf zwanger bent en je man aan slaapapneu lijdt. “Ik word altijd wakker als Tom ’s avonds komt slapen. Hij draagt bovendien een slaapapneumasker, en klinkt de hele nacht als Darth Vader: Pchhhh. Verschrikkelijk! En ’s morgens om drie uur, als de wekker gaat, is hij degene die denkt: alle, de olifant is weer losgebroken,” lacht Anke Buckinx die toegeeft dat het logeerbed tegenwoordig heilig is.

Ten huize Buckinx is er een veelgebruikt logeerbed dat dienst doet als vluchtmiddel. “Soms gaat het niet anders: als een van ons verkouden is, of als ik zoals nu tijdens de zwangerschap elk anderhalf uur wakker word om te plassen.” Het logeerbed is dan ook onontbeerlijk. “We zijn aan het verbouwen en het logeerbed zou sneuvelen, maar ik heb lachend gezegd: ‘Als we bij elkaar willen blijven, gaat dat logeerbed niet weg’, geeft Anke Buckinx grif toe in Het Laatste Nieuws. Ook de bevalling is uitgerekend volgens het werkschema van Anke. “Ik beval eind mei: bewust zo gemikt aangezien we in de zomervakantie sowieso vrijaf hebben met de ochtendshow.”

Bio van Anke Buckinx

Meer Over:

Anke Buckinx