.
Anja Daems
maandag 3 april 2023

Anja Daems werd gepest

Geen plek voor oudere vrouwen in het medialandschap

Anja Daems is al veel jaren één van de leading lady’s van Radio2, en daar is ze best trots op. De presentatrice beseft als geen ander dat er voor oudere vrouwen weinig tot geen plek is in het medialandschap.

Toen zij destijds in de lagere school zat, had ze veel goede vriendinnen maar die waren allemaal slimmer dan zij zelf. In het middelbaar gingen ze dus een andere richting volgen.

“Ik kwam daardoor terecht in een klas met een heel andere mentaliteit en werd zelfs wat gepest. Mijn veilige nest was weg en ik voelde me vaak heel eenzaam. Muziek en theater op de muziekacademie waren mijn uitlaatklep”, vertelt Anja aan Story.

Het middelbaar is ook de periode waarin je je identiteit zoekt. “Ik was heel onzeker over alles en had schrik om te zijn wie ik was”, aldus Anja Daems.

Uiteraard houdt ze nu bij haar dochter heel goed de vinger aan de pols. “Dat is een heel gevoelig punt. Regelmatig vraag ik haar: ‘Ze zijn toch lief voor je, hé?’ Anna Julia heeft leerproblemen, dyslexie en dyscalculie, en je hoort soms dat kinderen daarmee worden gepest”, vertelt Anja openhartig in Story.

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems