.
Anja Daems
zondag 19 maart 2023

Anja Daems: “Ik was een kleine dikke uit de Kempen”

Niet meteen televisiemateriaal

Ze is gekend van Radio 2 maar presenteerde in de jaren negentig heel wat gekende programma’s zoals ‘Herexamen’ en ‘De Notenclub’.

Toch was dit voor haar niet meteen de job die ze voor ogen had. “In mijn hoofd was tv voor mooie en slimme mensen. En ik was een kleine dikke uit de Kempen”, onthult Anja in Story.

Begin 2000 eindigde haar tv-carrière zeer abrupt. “Ik ben niet de persoon die gaat zagen ‘Is er dit of dat voor mij?’ Ik kan mezelf niet goed verkopen. Dus ja, er is een tijd van komen en gaan”, geeft Anja Daems toe.

Het is iets waar ze moeilijk mee om kan want volgens haar leven we te veel in een cultuur waar men alles doet om er jong te blijven uitzien. En volgens haar strookt dit niet meteen met de werkelijkheid. Want niemand blijft voor eeuwig jong, hoeveel middeltjes of botox er ook mogen gebruikt worden.

“Ik zou graag de natuur zijn gang laten gaan. Wij, mensen in de media, zijn een spiegel voor luisteraars en kijkers, en ik zou graag een realistische spiegel zijn én blijven. Welke boodschap geef ik anders aan mijn dochter? Dat we niet ouder mogen worden?”, aldus Anja in Story.

Bio van Anja Daems

Meer Over:

Anja Daems