.
Andy Peelman en Barry
dinsdag 29 december 2020

Andy Peelman velt hard oordeel: “wij zijn de pispaal geworden”

Acteur hoopt op beterschap.

Andy Peelman brak volledig door dankzij zijn rol in De Buurtpolitie op VTM, maar ook in het echte leven was Andy werkzaam als agent. Meer bepaalde in moeilijke buurten als Anderlecht en Vorst.

“Ik ben tijdens mijn dienst bekogeld met stenen en zelfs molotovcocktails. Levensgevaarlijk! Krijg maar eens een kassei op je kop. Dan kan het gedaan zijn of zit je misschien voor de rest van je leven in een rolstoel”, klinkt het bij Andy Peelman in Dag Allemaal.

Toch zet Andy Peelman zijn schouders onder een campagne die meer respect vraagt voor (het werk van) politie en andere hulpdiensten. Want volgens Andy is één ding de laatste jaren duidelijk geworden: “we zijn de pispaal van de maatschappij geworden.”

“Als een agent vroeger ergens toekwam, werd er naar hem geluisterd. Die gehoorzaamheid is er nu niet meer. ‘Als je kiest voor zo’n job, dan weet je toch wat je te wachten staat’, zeggen sommigen dan. Nee, hé. Geen enkele agent kiest ervoor om bespuwd te worden”, klinkt het duidelijk bij Andy Peelman in Dag Allemaal.