.
Andy Peelman
donderdag 29 september 2022

Andy Peelman: “Maar dat ga je hier niet vinden”

Hij opent een kledingzaak in Aalst

Corona heeft heel wat mensen aangezet om op zoek te gaan naar een plan B. Dat was ook bij Andy Peelman niet anders. Hij kwam op het idee om een kledingzaak te starten in Aalst met tweedehandskledij van luxemerken.

“Dames kunnen bij mij terecht met hun gebruikte kledij. Ik bied hun stukken dan drie maanden te koop aan en neem een procentje als ze verkocht geraken. Stukken die na die periode geen nieuwe eigenaar hebben gevonden, gaan terug naar de verkoper”, legt Andy uit in Dag Allemaal.

Wanneer je een kijkje neemt in de winkel kom je er de grootste merken tegen zoals Gucci, Chanel, Dior en Delvaux. Maar ook Massimo Dutti of Scapa zijn er te vinden.

“Maar herenkledij zal je hier niet vinden. Uitsluitend dameskledij schoenen en handtassen. En in de winkel is er ook plaats voor stukken van Kristina Knitwear, het merk van Karen Damen en haar zus. En dat is ook meteen een primeur, want de collectie kon tot hiertoe enkel online worden gekocht.”

De winkel ziet er in ieder geval prachtig uit en de vele verbouwingen hebben wel geloond. Andy had besloten om zo’n 10.000 euro te investeren in de winkel, maar moet toegeven dat hij tot aan zes keer zoveel zit.

Wie hoopt om Andy aan te treffen in de winkel, die is eraan voor de moeite. Het zal vooral zijn vrouw Tine zijn die de winkel openhoudt. “Op dit moment loopt mijn tv-carrière als een trein. Maar in ons wereldje weet je nooit wanneer het plots gedaan is.”

Download onze app voor Android of iOS