.
Andy Peelman
woensdag 17 mei 2023

Andy Peelman: “Je hebt dat niet altijd in de hand” 

Hij moest een keuze maken 

Voordat Andy Peelman bekend werd, was hij politieagent van beroep. Maar door zijn drukke televisiebezigheden heeft hij die job stopgezet om zich ten volle op zijn mediacarrière te kunnen concentreren.

“Ik had loopbaanonderbreking genomen zodat ik eventueel nog kon terugkeren. Maar onlangs moest ik definitief de knoop doorhakken en heb ik ontslag genomen. Ik zou liegen als ik zeg dat ik het niet mis, want het is een prachtig beroep. Je kan echt iets betekenen voor de mensen en dat vergeten de burgers soms”, vertelt Andy in Story.

Veel mensen hebben het niet zo hoog gegrepen op de politie en zien hen vaak als pesters. Voor Andy voelt het soms aan alsof ze de afvoerput van de maatschappij zijn geworden.

“Al dat geweld tegen de politie. Vreselijk! Er is dringend meer respect en steun nodig. En die steun moet van justitie komen. Geweld tegen agenten moet harder bestraft worden. Ik kan me niet meer opladen om bij de politie te werken.”

Maar gelukkig heeft Andy dus zijn showbizzcarrière om op terug te vallen. “Op een gegeven moment was ik zelfs vier avonden in de week op televisie. Dat vond ik toch iets te veel van het goede. Je hebt dat niet altijd in de hand, maar ik waak er toch over dat het niet te veel Andy wordt. Ik ga liever tien jaar goed mee dan twee jaar hard.”

Bio van Andy Peelman

Meer Over:

Andy Peelman