.
Andy Peelman
vrijdag 30 december 2022

Andy Peelman: “Ik werk nu harder dan bij de politie”

Hij kan nog altijd terug

Voor Andy Peelman bekend werd door ‘De Buurtpolitie’ was hij in het echte leven ook politieagent. Andy nam loopbaanonderbreking en ging werken voor de televisie.

Tot voor kort kon Andy nog steeds terug naar zijn oude job bij de politie, maar zijn tijdskrediet is opgebruikt. “Ik zal eerstdaags ontslag moeten nemen. Zelfs daarna kan je in theorie nog altijd terugkeren, maar dat zie ik niet meteen gebeuren. Zeker als je kijkt naar wat er recent bij de politie allemaal gebeurd is”, zucht Andy in Primo.

Agent zijn, het lijkt voor velen niet meer het mooie beroep dat het vroeger was. En het wordt er niet beter op, jammer genoeg.

“Ik vind het ook erg dat de overheid de bevolking nergens een signaal geeft dat de politie meer steun en respect verdient. Onze politici zeggen wel dat er een zerotolerancebeleid is wat geweld tegenover de politie betreft, maar in de praktijk komt er bitter weinig van in huis.”

Al moet Andy ook toegeven dat een politieagent een mooier uurrooster heeft dan een mediafiguur. “Tegenwoordig werk ik voor twee. Als agent wist ik perfect hoe mijn agenda er de komende drie maanden zou uitzien. Door mijn winkel en mijn tv-werk is het al moeilijk om drie dagen op voorhand te plannen.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Andy Peelman